COOL JAPAN in Museum Volkenkunde!

COOL JAPAN

Wereldwijde fascinatie in beeld

Vanaf 14 april tot en met 17 september 2017 presenteert Museum Volkenkunde in Leiden de tentoonstelling ‘COOL JAPAN’, waar de hedendaagse populariteit van Japan geplaatst wordt in historische context. Er is van alles te beleven voor fans én nieuwkomers!

Japan staat natuurlijk bekend om haar eeuwenoude tradities en cultuur, maar tegenwoordig is zowat iedereen wel bekend met dingen zoals Pokémon, Hello Kitty en robots. Door middel van historische topstukken laat Museum Volkenkunde zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Er zal veel te zien zijn, zoals originele tekeningen en ontwerpen van klassieke manga, anime en games zoals Death Note, Princess Mononoke en Final Fantasy. De centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin oude (traditionele kimono) en nieuwe (manga) elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

Naast dat er veel te zien is, zal er ook veel zijn om te doen! Zo zullen er klassieke arcade games zijn en de nieuwste game computers. Liefhebbers van manga hebben de mogelijkheid om duizenden manga ter plekke te lezen. Ook zijn er verschillende activiteiten en evenementen gepland.

Heb je interesse om te gaan? Vergeet dan niet de website van Museum Volkenkunde in de gaten te houden. Hier kun je terecht voor tickets en verdere informatie over de activiteiten:

https://volkenkunde.nl/nl/tentoonstelling-cool-japan