JCE EVENTS

POP-UP store

Twee Japanse sieraden artiesten

“Into Materials” 


26 – 30 september 2017
Bij Japan Cultural Exchange

Metaal en ‘Usushi’ (lak) zijn beide natuurlijke materialen maar zijn toch ze verschillend van elkaar. JCE nodigt twee Japanse artiesten op het gebied van sieraden uit voor een Pop Up store in september.

Atsuko Ito/ itoatsuko werkt vooral met metaal. Al haar werken zijn kunstzinnig en hebben een bijzondere schoonheid. De sieraden zijn hedendaags. Mio Heki is een jonge Urushi kunstenaar. Ze gebruikt de technieken ‘Makie’, ‘Regan’ en alleen maar natuurlijke materialen. Mio maakt sieraden in de vorm van de vleugels van vlinders met mooie decoraties.

De Pop-Up store ‘Into Materials’ zal op 26 september geopend worden met een gastoptreden van de danser Atsushi Heki die een combinatie van traditionele Japanse dans en hedendaagse dans zal opvoeren.  Vervolgens zal de Pop-Up store op 30 september eindigen met een workshop van Mio Heki over een speciale urushi techniek waarmee eetstokjes zullen worden gedecoreerd. Voor meer informatie zie hieronder.

Pop-Up store ‘Into Materials’ 
Datum:26 ~ 30 september 2017 van 10.00 tot 18.00

Plaats:Japan Cultural Exchange(boven ’t Japanse Winkeltje)
Adres:Nieuwezijds Voorburgwal 177-1, 1012 RK Amsterdam

Opening 
Datum:26 september 2017 van 18.00 tot 20.00

Profiel

Atsuko Ito/ itoatsuko
Geïnspireerd door de film ‘Nostalghia’ gefilmd in Toscane, koos Atsuko Ito om te studeren in Italië in de late jaren 80. Ze ging naar Florence waar ze les kreeg van de metaalartiest Bino Bibi. Na haar studie in Italië bracht ze veel inspiraties mee terug naar Japan en begon ze te werken in het atelier van Wahei Ikezwa, een hedendaagse sieraden artiest. Atsuko Ito begon ook haar eigen merk en sindsdien houdt ze regelmatig exposities.

Mio Heki

Mio is een Urushi (Japanse traditionele natuurlijke lak) kunstenaar en restaurator. Ze restaureert nationale schatten, tempels en altaren die geregistreerd staan als belangrijke culturele erfgoederen van Japan. In 2016 richtte ze haar eigen atelier genaamd ‘’Hifumi’’ op. Daar maakt ze haar eigen sieraden, restaureert keramiek werken van Kintsugi, restaureert antiekwerk en kunstwerken, maakt lakwerken en stagedecor. Mio gaf een Kintsugi workshop bij Japan Cultural Exchange in 2016.