Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

SHIZQ uit Kamiyama – eendaagse pop up showcase en presentatie –

maart 19 @ 10:00 am - 6:00 pm

Gratis

Op zaterdag 19 maart a.s. wordt er door JCE een Pop up Showcase georganiseerd met houtwerk producten uit Kamiyama, Tokushima prefectuur. Ambachtslieden uit Tokushima hebben het moeilijk bewerkbare Japanse cederhout met de hand bewerkt tot mooie producten voor de “SHIZQ” series. In onze Pop up Showcase kunt u de warme, lichte producten met een prachtige textuur komen bewonderen.

tsuru set

Vanaf 16:30 uur zal er een presentatie worden gegeven over het Kamiyama SHIZQ project. Het concept van de producten met als uitgangspunt het herstellen van de natuur, bergen en rivieren door gebruik te maken van cederhout zal daarin nader worden toegelicht.

Kamiyama is een stad diep in de bergen van Japan, maar verwelkomt al sinds lange tijd gasten uit het buitenland. De afgelopen 10 jaar is het Artist in Residence “In Kamiyama” internationaal zeer populair en hebben veel Nederlandse kunstenaars aan dit programma meegedaan. Ook binnen Japan is Kamiyama een opvallende locatie, omdat verschillende bedrijven uit Tokyo door de uitstekend werkende internetverbinding satellietkantoren hebben opgezet in dit stadje.

IMG_6716_L

Het “Kamiyama SHIZQ project” is ontstaan door de rijke natuur en de toekomstaspiraties van het stadje te combineren. Net als andere projecten in Kamiyama is het basisidee achter dit project: “het doorgeven van het door de natuur rijkbedeelde Kamiyama aan volgende generaties”. Hierbij is ervoor gekozen om gebruik te maken  van het snel groeiende Japanse cederhout wat door zijn overvloedige aanwezigheid momenteel een probleem vormt in Japan. De hoogkwalitatieve houtbewerkingstechnieken van lokale ambachtslieden hebben unieke, prachtige producten voortgebracht. De organisator van het project, Meneer Hirose, zal d.m.v. van onder andere beeldmateriaal een presentatie geven over Kamiyama en ShizQ.

Heeft u interesse in Kamiyama, de houtproducten van het ShizQ project of in Japanse ambachtelijke houtbewerking, dan zien we u graag op 19 maart.

D3N_7894_L

Popup Showcase “SHIZQ uit Kamiyama”

Datum: Zaterdag 19 maart, 2016.
Openingstijden: 10:00 – 18:00 (presentatie door Meneer Hirose: 16:30)
Locatie: Japan Cultural Exchange (Nieuwezijds Voorburgwal 117, 1e etage, boven ’t Japanse Winkeltje)
Toegang: Gratis
Kamiyama SHIZQ project website

 

Gegevens

Datum:
maart 19
Tijd:
10:00 am - 6:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Japan Cultural Exchange
Website:
http://www.japanculturalexchange.nl/

Locatie

‘t Japan Cultureel Centrum
Nieuwezijds Voorburgwal 177-2
Amsterdam, 1012 RK Netherlands
+ Google Maps
Website:
http://www.japansecultuur.nl/