Over JCE

Japan Cultural Exchange heeft als doel het bevorderen van culturele uitwisseling tussen Nederland en Japan. Ons team bestaat uit zowel Nederlanders die een link met Japan hebben als Japanners die al lange tijd in Nederland wonen. Samen bedenken en ondersteunen wij creatieve ideeën om mensen op leuke en interactieve wijzen met een andere cultuur kennis te laten maken.

Wij zijn te vinden boven ‘t Japanse Winkeltje dat zich in het hartje van Amsterdam op een steenworp afstand van de Dam bevindt. Hier hebben wij een ruimte ingericht in Japanse stijl waar wij diverse unieke en ook terugkerende events organiseren die in het teken staan van culturele uitwisseling. Daarnaast werken wij ook samen met vele andere culturele instellingen om met een zo breed mogelijk scala aan activiteiten Nederland en Japan nader tot elkaar te brengen.

Japan en Nederland hebben een unieke band met elkaar dankzij de onafgebroken eeuwenlange handelsrelatie tussen de twee landen, zelfs in tijden dat Japan zich voor de buitenwereld afgesloten had. Gezien deze verweven geschiedenis willen wij graag dat de band tussen Nederland en Japan nog hechter wordt en beide landen door onderlinge uitwisseling inspiratie opdoen voor nieuwe en verfrissende ideeën.

Het kantoor van Japan Cultural Exchange bevindt zich op dezelfde locatie als Tozai Travel, ’t Japanse Winkeltje en ‘t Japans Cultureel Centrum. Samen streven wij ervoor dat zowel Japanners als Nederlanders, voor zaken zoals het rondreizen door Nederland tot het uitwisselen van cultuur, bij ons langskomen.

logo_tozai_web      logo_winkeltje_web     logo_cultureelcentrum_web