Japan Market bij Rachelle

Japan Market bij Rachelle

Op zondag 26 juni was het dan zo ver, de Japan Market van JCE werd om 10:00 geopend in het Lloyd hotel. Ik ben samen met twee vriendinnen een kijkje gaan nemen. Met deze blog wil ik graag mijn ervaring met jullie delen.

IMG_1972

Dit jaar trok de Japan Market 1100 bezoekers in totaal. Dit was ook direct te merken. Bij aankomst hing er direct een gezellige sfeer in het Lloyd hotel. Op de begane grond waren alle non-food stands te vinden. De producten van deze stands waren zeer divers. De ene stand verkocht typisch Japans keukengerei, de ander lolita artikelen. Er is voor elk wat wils. Ook waren er zeer exclusieve producten verkrijgbaar die met de hand gemaakt waren.

IMG_1966

Op de bovenverdiepingen bevonden zich de food stands, waar je allerlei verschillende Japanse hapjes kon kopen. Onigiri, sushi, mochi, taiyaki en matcha ijs om er maar een paar op te noemen. Je merkt het misschien al, maar ik heb hier meer tijd doorgebracht dan bij de non food stands. Wat ik zelf heel bijzonder vond was het matcha brood gemixt met Old Amsterdam kaas. Het klinkt als een vreemde combinatie en voor sommigen zelfs vies, maar het was verrassend lekker. Ook vond ik het een mooie verbeelding hoe dichtbij de Japanse en Nederlandse culinaire cultuur bij elkaar kunnen komen.

De volgende Japan Market van JCE is in november 2016. Mis het niet!