Kimono Fabric Design Competitie

De Kimono Fabric Design Competition is een internationaal kimono designconcours waarbij nieuwe, creatieve talenten vanuit de hele wereld de kans krijgen om hun werk tentoon te stellen. De Kimono Fabric Design Competition wordt gesponsord door Japan Textile Dyeing Joint Association, gevestigd in Nishijin, Kyoto. Deze plek staat bekend om zijn productie van kimono’s. De Kimono Fabric Design Competition wordt elk jaar in Europa georganiseerd.

Vorig jaar werd het concours in Frankrijk gehouden. Veel studenten en professionele designers deden mee. Eén van de prijzen die te winnen waren, hield in dat winnende kimono ontwerpen door lokale ambachtslieden in Kyoto werden uitgewerkt tot een echte kimono. Deze kimono’s zijn vervolgens tentoongesteld in Parijs.

Kimono_3
Kimono_5

In 2016 zal het concours niet alleen in Frankrijk, maar ook in Duitsland en Nederland worden gehouden! JCE ondersteunt de Kimono Fabric Design Competition en organiseert in november 2016 de expositie in Amsterdam.

Aanmeldingsperiode: 20 mei t/m 20 juni 2016
Deelname kwalificatie: klik op de link hieronder voor meer informatie. Het design moet een A4 formaat hebben, en moet verstuurd worden via email, met de gevraagde informatie bijgevoegd.
Aankondiging van selectie:  eind augustus 2016
Expositie in Amsterdam: 16 tot 19 november 2016

Website “Kimono Fabric Design Competitie” voor meer informatie