Sashiko workshop (12 maart)

Sashiko workshop (12 maart)

Vandaag werd de Sashiko workshop gehouden. De ochtendworkshop startte om half 10 en de middagworkshop om 1 uur. Ook al was de ochtendworkshop erg vroeg, er waren veel deelnemers gekomen.

DSC01561

Sashiko betekent in het Japans ‘kleine steken’. Dit is een vorm van decoratief verstevigende naaitechnieken. Het wordt traditioneel gebruikt om stukken in kleding te verstevigen of te repareren. De techniek wordt ook gebruikt voor doeleinden zoals decoratie en borduren. Het witte katoenen draad op de traditionele indigo blauwe stof geeft een uniek gezicht.

AM_7

Aan het begin van de workshop werd er een algemene uitleg en beschrijving over Sashiko gegeven en mochten de deelnemers beginnen met de simpele designs. Daarna werden de designs steeds complexer.

DSC01526

Voor mij was het de eerste keer dat ik mee mocht doen aan deze workshop. Het is leuk om te zien dat alle deelnemers het interessant vonden en konden leren over Sashiko. Ik zou het geweldig vinden als steeds meer mensen er achter komen wat voor verschillende aspecten het Japanse handwerk te bieden heeft.

DSC01581

De volgende is de Watoji workshop.

Watoji staat voor de Japanse stijl van boekbinden. Het papier wat wordt gebruikt tijdens deze workshop komt uit Japan en voor de volgende editie zal het Awagami papier gebruikt worden dat wordt gemaakt op het Shikoku eiland. Na de workshop kan iedereen zijn creaties en materialen meenemen om het thuis nog eens uit te proberen.

DSC01565

JCE organiseert nog veel meer verschillende workshops naast Sashiko en Watoji.

Probeer het eens uit en geniet er van!
Eri