MONO JAPAN – Japanese Craft & Design –

In februari 2016 wordt een nieuw evenement georganiseerd in Amsterdam, “MONO JAPAN – Japans Ambacht & Design”. “MONO JAPAN- Japans Ambacht & Design”  is een culturele tentoonstelling & verkoopbeurs van 100% authentieke Japanse producten.  “MONO JAPAN – Japans Ambacht & Design” biedt u een bijzondere kans om kennis te maken met unieke producten die zelden te zien zijn in Nederland.

MONO JAPAN vindt plaats van donderdag 4 t/m zondag 7 februari 2016. De eerste twee dagen (4 & 5 februari) zijn uitsluitend gereserveerd voor professionele inkopers en experts. In het weekend (6 & 7 februari) is het evenement voor iedereen toegankelijk. De producten variëren van keramiek, textiel en mode tot thee en sake. Naast de tentoonstelling worden diverse culturele programma’s aangeboden, zoals inspirerende lezingen door kunstenaars en experts over hun visie op en ervaringen met nieuwe en traditionele Japanse ambachten. Verder zijn er uiteenlopende workshops te volgen die begeleid worden door de Japanse exposanten. MONO JAPAN biedt niet alleen kunst-, cultuur- en smaakbeleving, maar ook een gelegenheid om uw netwerk uit te breiden en zaken te doen, en allemaal op één plek!

MONO JAPAN zal worden gehouden in het Lloyd Hotel & Cultural Embassy, te Amsterdam. Als hoofdkwartier van de Dutch Designwereld biedt dit hotel een perfecte setting voor het presenteren van bijzondere Japanse producten. Het historische hotelpand is op een unieke manier ingericht met karakteristieke meubels en voorwerpen.

Het Japanse woord MONO betekent “voorwerpen” of “producten”. Japanse ambachten verdienen een speciale plek in de designwereld vanwege hun eenvoud, verfijning en in het bijzonder aandacht voor kwaliteit. Tijdens de tentoonstelling wordt in verschillende hotelkamers een ruim assortiment van Japanse producten gepresenteerd en verkocht. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de kamers van het Lloyd Hotel, allemaal in verschillende stijlen ontworpen, om getuige te zijn van de interactie tussen Japanse MONO en Dutch Design.

Er zijn in Japan talloze prachtig ontworpen producten van hoge kwaliteit. Elke streek heeft zijn eigen specialiteiten die de ziel en de rijke geschiedenis van dat gebied tot uitdrukking brengen. Als bewoners van een land waar oude tradities en state-of-the-art technologieën nauw met elkaar verweven zijn, hebben Japanners tot op de dag van vandaag grote waardering voor handwerk en kwaliteit.

Nederland daarentegen is een land waar opwindende en experimentele ontwerpen enorm worden gewaardeerd en vaak worden toegepast op praktische producten. Deze Nederlandse stijl is overal terug te zien: van paraplu’s tot gebouwen. Het kleurrijke en verrassende ontwerp maakt onmiskenbaar deel uit van het dagelijkse leven van de Nederlanders. Met name heden ten dage krijgt ambachtelijkheid steeds meer aandacht.

MONO JAPAN presenteert Japanse MONO in een kleurrijke Nederlandse omgeving, zowel Nederlandse alsook Japanse bezoekers te inspireren en om een nieuw en spannend grensgebied te openen. We nodigen u van harte uit om dit zelf te komen ontdekken.

Datum: 4, 5, 6 en 7 februari 2016 van (11.00 – 18.00)
Locatie: Lloyd Hotel Amsterdam, Oostelijke Handelskade 34, 2019 BN Amsterdam

Website: http://www.monojapan.nl/
Facebook page: