Sashiko workshop

De eerste JCE workshop van het jaar was de Sashiko Workshop. De populariteit van denim, aizome en gescheurde kleren heeft de belangstelling en interesse in de Sashiko workshop zeer laten groeien in tegenoverstelling tot de vorige keer. De ochtend en middag editie van de workshop waren al snel achter elkaar compleet volgeboekt.

De deelnemers waren voornamelijk Nederlands, of van buitenlandse afkomst die al voor een tijd in Nederland wonen. Van jonge modebewuste meiden tot oudere dames die expert zijn in watteren, hebben allemaal aan deze workshop meegedaan.

AM_5

Het complexe naaldwerk was even wennen, maar geleidelijk aan raakte iedereen verzonken in het naaien van hun stof. Aan het einde van de workshop konden ze zelfs wat complexere patronen maken.

Zodra je gewend bent aan het complexe naaiwerk van sashiko, kun je dit op veel meer dingen toepassen zoals kleerscheuren of applicaties op kleren. Heel handig dus!

PM_7

Twee dames naast elkaar die eigenlijk vreemden van elkaar waren, begonnen verhalen te delen met elkaar terwijl ze met hun stof bezig waren. Het leek net een scene uit de oude tijd van Japan. Mooi om te zien! Dat gezegd te hebben, is sashiko ook natuurlijk bedoeld voor mannen!

De volgende workshop op 12 maart is al helaas volgeboekt, maar in juni staan er al weer nieuwe workshops gepland. Mis het niet en schrijf je in!

Sashiko workshop AM

Sashiko workshop PM