Japan Open Café in Lloyd Hotel

Japan Open Café in Lloyd Hotel

Op de avond van woensdag 24 februari werd er het eerste Japan Open Café georganiseerd in samenwerking met het Lloyd hotel. De avond stond voornamelijk in het thema van de vrouwenrechten in Japan, en hier werd een korte presentatie over gegeven door Ingrid Houtkooper. Ingrid is Japanologe en bezig met het promotieonderzoek voor vrouwen en werk in Japan.

In het begin van de avond, nadat iedereen een drankje had gepakt bij de bar, werd het Open Café geopend door Emiko Chujo, directrice van het Japan Cultural Exchange. Zij gaf een korte uitleg over de geschiedenis van het Lloyd Hotel en de geschiedenis die het had met Japan.

Uiteindelijk was de tijd aangebroken waar Ingrid haar presentatie gaf over haar onderzoek. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me nog niet had verdiept in de ongelijke verdeling van vrouwen en mannen in Japan en na haar presentatie zet het je toch aan het denken. Erg interessant dus.

Hierna hadden de deelnemers tijd om zich voor te stellen aan elkaar. Ikzelf heb ook een aantal nieuwe mensen leren kennen, en ben dus erg blij dat ik mee ben gegaan. Je hoort zoveel interessante verhalen zoals hoe een echtpaar elkaar heeft ontmoet in Japan, hoe iemand het rondreizen door verschillende Aziatische landen heeft ervaren en nog veel meer.

De volgende Japan Open Café wordt over 2 maanden gehouden in Den Haag. Ik raad het ten zeerste aan om er eens een kijkje te nemen.

Japan Open Cafe Facebook